4.6.13

γενοκτονία Στην queer theory υπάρχει ο όρος ''gay suicide'' που διαστρέφει εσκεμμένα το ''νομικό'' περιεχόμενο του όρου γενοκτονία. Ίσως θα ήταν σκόπιμο να εφεύρουμε έναν ''γενοκτονικό'' όρο που να ανταποκρίνεται στη ιδιορρυθμία της οθωμανικής/μετα-οθωμανικής περίπτωσης.

π.χ γενοκτονία της μοντερνικότητας ας πούμε.

[έναν όρο που να δημιουργεί απρόσμενες συμμαχίες -- διε-θνικά, δια-ταξικά αλλά και ιδεολογικά]

Χρειαζόμαστε μια πρωτότυπη επιστημολογία της βαρβαρότητας. Ενα αυτοφυές λεξιλόγιο που να αναφέρεται στις μορφες θυμικής και πολιτισμικής βιαιότητας που έλαβαν χώρα σε αυτή χωρο-χρονική γωνιά με άξονα τον πολιτισμό, τη θρησκεία, το φύλο, το σώμα, το χώρο, την εκπαίδευση, τη φιλία, το ναρκισσισμό, την καθημερινότητα...

Αισθάνομαι ότι απέναντι στην ξηρότητα της δεξιάς (που δεν είναι πάντα ξηρή -- αλλά δυναμική και τσαχπίνα στον επικοινωνιακό πόλεμο) -- έρχεται και απαντάει ο λόγος μιας κάπως άπνοης αριστεράς του ‘’Κολωνακίου.’’  Νομίζω ότι η προοδευτική διανόηση (όχι μόνο στην ελλάδα και παντού στο κόσμο γενικότερα) έχει δυστυχώς πολλά από τα κρυόκωλα χαρακτηριστικά της αστικής τάξης -- δογματισμό, νομικισμό, νεποτισμό, ελλειψη πρωτοτυπίας και ευελιξίας -- αλλεργία απέναντι στη δημιουργική νοημοσύνη και εχθρότητα απέναντι στο νέο.

κυρίως τυφλότητα απέναντι σε αυτό που συμβαίνει δίπλα της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου