25.3.13

εθνική ανάταση

Αν εμπέδωσα κάτι καλά τις μέρες που πέρασαν είναι ότι το το εκσυγχρονιστικό μπλοκ πάσχει από τα ίδια προβλήματα και εμπλοκές με το κνιτο-αριστερό. Είναι σάρκα από τη σάρκα της μπίχλας τους. Είτε μιλάμε για δημοσιογράφο του Β(λ)ηματος, νεο-λίμπεραλ δικηγόρο, ρεπόρτερ των Νεων, Κνίτη ποιητή, Συριζαίο Ροβεσπιέρο με μπάρμπα στην Κορώνη, Δημαρίτη φαν του Ρένου Αποστολίδη -- ειναι όλοι βυθισμένοι στο μπανάλ, το νεποτισμό και την κοινοτοπία -- σαν να κολυμπούν μέσα σε θάλασσα τοξικών αναθυμιάσεων.

Δεν είναι τυχαίο όλοι κατάγονται από την πολιτισμική αγκαλιά του ΚΚΕ -- την πασαρέλα κοινωνικής ανάδειξης μιας άλλης εποχής. Είναι άνθρωποι κακόγουστοι ακριβώς επειδή επιλέγουν τις συμμαχίες με βάση αυτό που αντιλαμβάνονται ως πασαρέλα ''του ισχυρού'' στην ιστορική συγκυρία που βρίσκονται.

Μιλάμε δηλαδή για τον ορισμό του κιτς.

Άνθρωποι που συμπαθούσα και διάβαζα, αλληλο-σπαράζονται, βρίζονται και ανταγωνίζονται σαν γιάπικα γουρούνια σε στάβλο πολυεθνικής εταιρείας.

Είναι το σημείο εκείνο που αντιλαμβάνεσαι την αποσιώπηση του άλλου -- αυτού που δεν ανήκει στην αυλή σου-- σαν μια απόπειρα στραγγαλισμού.

Πάντως έχει βγει ήλιος και είμαι χαρούμενος σήμερα!! Θα συνεχίσω να γράφω το expanded cinema διήγημα για το Apodemy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου