12.4.12

Η πίτσα μου έπεσε από τα χέρια...

Θα έπρεπε να γραφτεί ένα νεο-ελληνικό απάνθισμα γύρω από την ερωτική μυθολογία της κοινοτοπίας. Μπορεί η λέξη πίτσα να έχει προφανείς φαλλικές συνηχήσεις (πίτσα-πούτσα κτλπ), όμως η ερωτική γεύση του πιτσαδόρου ξεπερνά το παιγνιώδες αισθητήριο της γλώσσας: χύνεται μέσα στη μαγική γεωγραφία του μικροαστισμού.


                                                   
                                                           


Η μπανάλ φαντασίωση γύρω από την ερωτική διαθεσιμότητα του delivery boy διαταράσσει με ιδιαίτερο τακτ το εποικοδόμημα της μικροαστικής συστολής (δηλαδή την αμηχανία απέναντι στο ερωτικό περιβάλλον του τυχαίου, του απρόσμενου και του χυδαίου). Αποκύημα αυτής της συστολής είναι η αιμομιξία της οικειότητας: νέοι και νέες τα φτιάχνουν διαρκώς και αλλεπάλληλα με τους φίλους, τις φίλες τους και τις φίλες των φίλων τους. Έτσι η φιλία αντικαθιστά την ερωτικότητα (όπως ακριβώς η οικειότητα αντικαθιστά την καύλα).
                                                       
                                                                        

Τα σεξουαλικά ανέκδοτα για πιτσαδόρους ταράζουν αυτήν ακριβώς την απώθηση του τυχαίου, χωρίς να παραβιάζουν τα χωρικά όρια ασφάλειας του μικροαστικού σαλονιού. Ο πιτσαδόρος είναι μια κινητή φαντασίωση εντός ελέγχου. Θα έρθει, θα φτάσει μέχρι την πόρτα σου, θα αφήσει την πίτσα του και μετά θα φύγει. Μια κινούμενη πίτσα συμπυκνώνει μια κινούμενη φαντασίωση ερωτικής διαφυγής (ευπρεπώς κρυμμένη κάτω από τον αφρό ενός απρεπούς αστείου).
                                                               
                                             
                                                             
                                                       

Τώρα που η εποχή της σεξουαλικής πείνας συναντάει την εποχής της υλικής πείνας, όλα αυτό το σημειολογικό παιχνίδι αποκτά κάτι το ηρωικό: μη φοβάσαι.. μπορείς πάντα να γίνεις πιτσαδόρος, θα μεταφέρεις ζεστές δόσεις ποιητικής παράκρουσης σε δυσκοίλια διαμερίσματα και μετά θα γκαζώνεις μακριά. Η ευτυχία μας ανήκει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου