14.6.12

Φύλλο


Μου είπε ότι νοσταλγεί την εποχή που έπαιζε ντραμς στα σκυλάδικα,  τα νυχτερινά μπάνια στην παραλία, τα αιφνιαδιστικά κλάματα μπροστά στο πέσιμο ενός φύλλου. Τα διδακτορικά για την τρέλα και τη φτώχια στο  Λονδίνο του 19ου αιώνα πέσαν βαριά πάνω στην πλάτη του.
Πως να συντονιστείς με το πέταγμα ενός φύλλου όταν σου ζητούν να καρφώνεις τις σκέψεις των άλλων;  
  Του είπα να διαβάζει να τα γραπτά των φοιτητών σα κρυπτογραφημένα ερωτικά σήματα. 
Κάθε δοκίμιο εμπεριέχει το φύλλο πορείας ενός φύλλου.... 

'Καλέ μου, ξέπνοε φίλε, εγώ ακούω καθαρά τα ντραμς μέσα στην φωνή σου...
Κάθε φορά που σκύβεις πάνω από τα αρχεία και τις παραπομπές, εξατμίζεις μια μουσική, ξεκλειδώνεις ήχους. Ένα πειραγμένο μουσικό κουτί. Οι λέξεις χορεύουν τσιφετέλι.
Και όλα γίνονται ένα ρομαντικό ξύπνημα στην πίστα ενός σκυλάδικου.'

'Οταν έληξε το συμβόλαιο γύρισε πίσω στην Ελλάδα και έπιασε δουλειά σε ένα  ανθοπωλείο. Τα καλοκαίρια δουλεύει σε ένα πάρκιν σε ένα τουριστικό νησί...

 

 4 Σεπτεμβρίου 2007
 darling what's up? Είσαι καλά; Μπήκε καλά ο σεπτέμβρης;
 Άκουσα ''you have millions things to do in Greece''? such us?
research? sex? domestic things?
Εύχομαι ο αέρα της Ελλάδας να σε ανανεώσει (παρά τις πυρκαγίες και τα συναφή)
Εγώ έπαθα στερητικό ελληνικού καλοκαριού. Έμεινα εδώ όλο τον Αύγουστο, χτυπώντας το σώμα μου στα γυμναστήρια. Ωρες ώρες θα ήθελα να μαι η Αννα Βίσση τη δεκαετία του '80. Να πήγαινα βόλτες με τη μηχανή δίπλα στη θάλασσα. Το βράδυ να τραγουδάω στο πάλκο, να τρώω πασατέμπο στα παγκάκια... και να εκστασιάζω τα πλήθη της επαρχίας.
Του χρόνου μάλλον θα το κάνω.
Τώρα προσπαθώ να γράψω ένα αξιοπρεπές κεφάλαιο.
Τώρα που ερχόμουν με το λεωφορείο--άσε μετακόμισα πάλι, δηλαδή με πέταξαν έξω-- σκεφτόμουν, ένα παλιό χαζό σίριαλ της ερτ που το λέγαν η κυρία ντο-ρε-μι.. Πως τη λένε εκείνη την ηθοποιό που μετά έγινε υστερική βουλευτής του πασόκ και έπαιζε τη δασκάλα στα βουνά της Κρήτης; Θα σκάσω αν δε το θυμηθώ, πες μου σε παρακαλώ.
 
Πέθανε ο μπαμπάς της Λένας. Πήγαν άρον άρον Ελλάδα. Ο Λένι γύρισε πίσω.
 
 Σήμερα το πρωί όμως είχε λιακάδα και η Μάρικα μου είπε ότι μυρίζω ωραία. Και χτες στην τηλεόραση είχε μια ταινία που λέγεται stoned για το brian jones των rolling stones--η τελευταία του ατάκα ως φάντασμα που επισκεύτεται το μυαλό του μάνατζερ του είναι I had happiness but it was boring. Σε μας το λέει: η τηλεόραση είναι μέντιουμ. Ας μη βιαστούμε: Ας μη βαρεθούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου