4.7.13

οι χίπστερ πλύστρες του κινήματος.

Καμιά φορά αισθάνομαι ότι η κριτική προς τον κόσμο των hipsters είναι άδικη.

Το αισθάνομαι ας πούμε όταν παρακολουθώ από κοντά την πασαρέλα των ακαδημαϊκών και των αγωνιστικών κύκλων και  πέφτω πάνω σε ένα ορυμαγδό από γλείφτες, σπασικλάκια και φελούς. Κυρίως πλουσιες ΞΕΝΕΡΩΤΕΣ κρυφο-ΚΑΤΙΝΕΣ -- με φαντασία λογίστριας και συμπεριφορά γκρουπούσκουλου σε φράξιες προστασίας της δογματικής παρθενοραφής.

Το κυνικό μπούτι της  Madonna κάτω από τη κυτταρίτιδα του μελό. 

Τέτοια άτομα μονοπωλούν το δημόσιο λόγο -- τη βιτρίνα του μαγαζιού -- και βυθίζουν την  performance της πολιτικής μέσα στην απελπισία της μετριότητας.

Δεν υπάρχει πιο απαισιοδοξο πράγμα από το να βλέπεις χλιαρούς και αταλάντους να κυβερνούν ακόμη και τη χαρούμενη στρατιά της α-κυβερνησίας.

Χίλιες φορές τα πάρτι των χίπστερ -- η χαζομάρα της αγελάδας -- η ντίσκο μπολ στο κέντρο της φτώχιας -- και το βλέμμα που σε κόβει από πάνω μέχρι κάτω -- για να σου μετρήσει ένα νούμερο  στιλιστικού κύρους
-- παρά η ψευδή συντροφικότητα συμπλεγματικών νάρκισσων (που είναι ικανοί να σε σφάξουν στο γόνατο για λίγους πόντους επαναστικής αίγλης)

Η αριστερά είναι γεμάτη από πανέμορφα παιδιά -- αστραφτερές παρουσίες -- ακτινοβόλες υπάρξεις

Τα πιο ερωτικά  και κυρίως τα πιο μοντέρνα παιδιά που γνώρισα ποτέ έχουν πολιτική συνείδηση και συμπεριφορά.

Δεν μπορώ να φανταστώ ένα μοντέρνο άνθρωπο χωρίς ανατρεπτική πολιτική σκέψη.


Η μαρκίζα της αριστεράς όμως είναι γεμάτη από κατσαρίδες που ποζάρουν σαν πνευματικά παιδιά του Κάφκα...-- μικροί γλοιώδεις στάλιν -- τα ανθρωπάκια του Τσιρκα με τσιχλόφουσκες-- τα λέγκο της συγχρονης γραφειοκρατίας ..

Αυτές οι αρχι-χορεύτριες του κινήματος είναι συχνά  και οι πιο στυγνοί υπονομευτές του.

Γιατί όσο αστοιχείωτος και να σαι -- όσο φτωχός και απολιτικά απαίδευτος --  τη ματαιοδοξία, τον κύνισμο και την κατινιά την οσμίζεσαι.

Αν έχεις φατσα κάρτα ανθρώπους που στάζουν υποκρισία και σκέρτσο -- δε το γλιτώνεις το στραπάτσο μιας μετωνυμίας:
είναι κρίμα κι άδικο όλο το προοδευτικό μέτωπο να συνοψίζεται στο κατουρημένο λιπ-γκλος της μιας ή της άλλης πριμαντόνας...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου